10.7.2008

The Wedding Bands

Ravelryssa julkaisiin keväällä lista, jossa oli 100 suosituinta ohjetta ja siellä sijalla 9 tai jotain keikkui Dishcloth. Minä ihan oikeasti ensin luulin, että kyseessä on pannulappu, vaikka kummastelinkin nimeä. Ajattelin, että se ei vaan voi olla tiskirätti, vaikka se nimi siltä vaikuttaisikin. Näiden tiskirättien suosiota kummastelimme kimpassa Finnish Knitters -ryhmässä, kunnes yksi meille kertoili, että ei se sittenkään ole niin älytön juttu kuin voisi äkkiseltään luulla. Joten täytyihän sitä sit kokeilla.

The Wedding Bands

Liityin mukaan Monthly Dishcloth KAL -ryhmään ja siellähän alkoi sopivasti juuri toukokuun 1. päivän Knit-A-Long. Käytin jotain historiallista 100% merseroimatonta puuvillalankaa. Kun sitä ensimmäisen kerran kokeilin, niin pikkasen mietin, että onkohan tämä nyt hyvä vai ei. Ajattelin kuitenkin antaa sille mahdollisuuden ja täytyy sanoa, että kyllä se toimii. Tuo nimenomainen yksilö kaipasi vain pari pesua ennenkuin alkoi kunnolla toimimaan. Tämän lapun on suunnitellut Kathleen Brundige. Lapun koko on noin 22 cm x 22 cm.

En nyt sit tiedä, miksi näitä nimittäisi, oisko Ravelryssä näkemäni pesulappu hyvä nimitys? Minähän kyllä toisaalta puhun sujuvasti tiskiräteistä, vaikka en koskaan ole rätillä astioita tiskannut. Tiskirätillä pyyhitään esimerkiksi keittiön pöytä, työtasot, tiskipöytä ja hella. Olkoot siis tiskirättejä.

1 kommentti: