10.7.2008

Mystery Shawl CAL

Tämä oli hieman hämmentävä virkkausprojekti. Kyseessä on siis jälleen mysteerihuivi, mutta tällä kertaa virkaten. Suunnittelija on Tracey McCorkle. Tätä tehtiin yhtäaikaa sillä tavalla, että suunnittelijakin vasta virkkasi huivia samalla kuin antoi vihjeitä muille. Minua jostain syystä hieman epäilytti - siis lähinnä se, että miten osaan virkata ohutta neulelankaa paksulla puikolla ja päädyinkin ostamaan Anttilasta puuvillaista Veera-lankaa. Ajatuksenani oli se, että jos menee pieleen, niin ei harmita kalliin langan menetys. Nyt tilanne on se, että vaikuttaisi siltä, että ohjeessa on jotain vialla ja suurin osa ryhmästä on tällä hetkellä odottavalla kannalla. Ilmeisesti Tracey ei ole muistanut merkitä ihan kaikkea ylös tai hän on merkinnyt jotkut kohdat eri tavalla kuin hän loppujen lopuksi on virkannut.

Minä totesin aika alussa, että tuolla puuvillalangalla ei malli toimi, koska mallissa on tiettyä tarkoituksellista epäsymmetriaa. Kylmän viileesti muokkasin mallia jonkun verran ja toistin mallikertaa niin pitkälle kuin lankaa riitti eli 44 kerrosta. Lisäksi tein yhden rivin rapuvirkkausta "suoralle" reunalle, koska minun mielestäni se reuna oli jotenkin epäsiisti.

Mystery CAL 44 rows

Tämän jälkeen värjäsin huivin siniseksi, vaikka tuo valkoinen oli nätti. Mutta, lanka on aika paksua, joten se valkoinen huivi harteilla oli jotenkin liian "ryijymäinen" tai sen oloinen, että ois mummun pitsipeitto harteilla. Värjäyksen jälkeen pingotin työn ja kuvasin sen eteisen lattialla.

Mystery CAL Blocked

Ja täytyihän siitä lopuksi ottaa se "nakkasin huivin puuhun" -kuvakin.

Mystery CAL Finished

Tämä oli todella mielenkiintoinen kokemus sen vuoksi, että en ole koskaan ollut ryhmässä, jossa suunnittelu on tuossa vaiheessa. En myöskään ennen ole käyttänyt englanninkielisiä virkkausohjeita - en edes tiennyt, että amerikkalaiset käyttävät eri termejä kuin englantilaiset. Lisäksi oli mukava lähteä jostain pohjasta muokkaamaan aivan omia ohjeita.

Saa nyt sit nähdä, millainen tulee olemaan se muokkaamaton lopputulos ja mikä tulee huivin nimeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti