10.7.2008

Marrakesh

Pitkästä aika tilasin USA:sta lankaa tätä huivia varten. Kyseessä siis Goddess Knitsin Mysteerihuivi 2008 #8 (#12). Tässä ensin tämmöinen kuva, joiden tyylisiin törmää Ravelryssä aika usein eli sieltä minäkin idean nappasin. Kutsun näitä "katso, kuinka huivini vahingossa lennähti pensaaseen" -kuviksi. Mutta, mielestäni nämä ovat aika kivan näköisiä, vaikka eihän niistä sitä mallia pahemmin erota:

Marrakesh Finished

Tätä huivia tehdessä kävi mielessä, että kuinka monta tuplakavennusta voi yhteen huiviin mahduttaa. Siis sellaista, että nostetaan 2 oikein neulomatta, neulotaan 1 silmukka ja sit vedetään nuo kaksi neulomatonta sen yhden neulotun ylitse. Renee käyttää tuollaista versiota, vaikka yleisemmin taidetaan käyttää sitä, että nostetaan yksi neulomatta, neulotaan 2 yhteen ja sit vedetään se neulomaton ylitse.

Mutta, pistän tähän nyt toisenkin kuvan, jossa näkee kuvion paremmin.

Marrakesh Finished 2

Käyttämäni lanka ei ollut parasta mahdollista tähän malliin; liukuvärjätty ei oikein toimi, yksivärinen ois tuonut kuvion paremmin esiin. Tämän huivin kanssa kävi siten, että ehdin sitä itse pari kertaa käyttää, sitten yksi näki sen ja ihaili huivini mallia ja varsinkin hänen mielestään upeita värejä. No, suustani tuli se perinteinen "Haluatko?" ja sinne se meni. Toisaalta, minusta on ihan mukava antaa näitä lähipiirin ihmisille tuolla tavalla yllättäen ja sattumalta. Tämäkin huivi meni sellaiseen kotiin, missä sitä arvostetaan enemmän kuin minä arvostin. Väri sopii kyseiselle käyttäjälle huomattavasti paremmin kuin minulle.

Lanka: Alpaca with a Twist Fino
Väri: Olive Grove
Määrä: 0.92 vyyhtiä eli 92 grammaa, 805.0 yards (736.1m)
Puikot: 4.0 mm
Koko: Lyhyet sivut 150 cm, pitkä sivu 220 cm ja niskasta kärkeen 105 cm

Nuo mitat on otettu heti pingotuksen jälkeen. Käytössä taitaa aikaa myöten hieman vetäytyä.

1 kommentti: