14.7.2008

Mystery Shawl #9 alkoi / started

Viime lauantaina tuli ensimmäinen vihje - hirveä hinku ois aloittaa, mutta tässä on pari takaiskua.

Ensimmäinen on se, että päätin, että ensin pitää tehdä tuon Spring Mystery Shawlin reunus. Se reunus on nätti, mutta äärimmäisen tylsää tehtävää. Siinä on vallan 4 kerroksen toistuva kuvio ja yhdessä kerroksessa ei ole kuin pari hassua silmukkaa. Tuntuu, että homma on vaan sitä, että koko ajan saa käännellä työtä. Kaiken kukkuraksi tuli vielä mokattuakin ja jouduin purkamaan. Päädyssä on silmukat valmiina, mutta sitten pitkällä sivulla aina nostetaan yks silmukka siitä reunasta ja se neulotaan yhteen reunuksen silmukan kanssa. No, minähän sit nostelin silmukat joka kerrokselta ja siinä tehdessäni ihmettelin, että kylläpä se reunus aaltoilee. Kuvittelin, että se on vaan sitä tyypillistä pitsineuleen käyttäytymistä ja kyllä se sit korjaantuu, kun työ pingotetaan. Jatkoin neulomista pitkät pätkät ja koko ajan katselin samaa aaltoilua ja mallailin sitä työtä sohvan päällä ja... Sehän on katsos niin, että minähän olen kokenut neuloja, kyllä minä tiedän, mitä minä teen. :) :) Sit yht'äkkiä välähti, että hetkonen, Goddess Knits ilmoitti, että pitkällä sivulla tulee 98 kuviota ja mulla rupeaa se olemaan kohta kasassa, vaikka olen vasta puolessa välissä!? Sit pysähdyin miettimään tarkemmin, että hetkonen, se yhteenneulomisjuttuhan tapahtuu vain joka TOISELLA kerroksella. Argh. Jouduin purkamaan koko pätkän ja aloittamaan alusta. Nyt näyttää paljon paremmalta ja hommakin edistyy paljon nopeammin, kun kuviota tarvitsee tehdä puolet vähemmän. Eiköhän tuo tämän viikon aikana valmistu.

Toinen takaisku on se, että MysteryShawl #9 tarvitaan 4 mm puikot ja minulla on yhdet Addin Lacet tuota kokoa ja ne on kiinni Anniversary Mystery Shawlissa. Pitääköhän sitä tehdä sekin loppuun, ennenkuin tuota saa aloittaa?

Mutta, tuo lanka ois jotenkin niin houkuttelevaa.

Kona Violet

The first clue of Mystery Shawl #9 was published on Saturday, but I was not able to start due to couple of reasons.

One reason is I made a decision I am not allowed to start before Spring Mystery Shawl is finished. It is almost ready; at the moment I am working with the border, which is actually quite boring to do. Short pattern and short rows; I need to turn the work all the time and just repeat those couple of rows. Furthermore I made a mistake and needed to frog quite a long bit. Instead of picking a stitch EVERY OTHER row, I picked it up on each row. I wondered why the border was so curly, but I thought I know what I am doing… I did not. Now I am doing it again and it looks much better, but did I mention, it is boooring…?

Then about the other reason for not starting the Mystery Shawl #9… I should use 4.0 mm needles and the only ones which I have are already in use. Perhaps I should finish Anniversary Mystery Shawl as well before starting this one.

But I really like the yarn…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti