15.7.2008

Projektilaukut / Knitting Bags

Siitä ei ole loppujen lopuksi kauaakaan, kun tajusin, että maailmalla myydään laukkuja, jotka on vartavasten suunniteltu neulojille. Niissä on paljon erilaisia taskuja kaikille pienille tarvikkeille, kuten puikoille, mittanauhalle, saksille, silmukkamerkeille - mitä nyt kullekin mieleen juolahtaa ja mitä apuvälineitä kukin käyttää. Lisäksi niissä on huomioitu paikka sille itse tekeillä olevalle työlle. En oikein tiedä, miksi näitä suomeksi nimittäisi, neulontalaukku tai neulelaukku kuulostaa jotenkin oudolta ja mun mielestä nämä ois ihan yhtä passeleita myös virkkaajille. Monet näistä laukuista on sellaisia, että voisin käyttää niitä ihan muutenkin. Ainakin minä tykkään, jos arkikäytössä oleva laukku on kohtuu reilun kokoinen, mutta siellä kuitenkin on runsaasti pieniä taskuja irtotavaroille. Varsin suuressa suosiossa tuntuu olevan Namasten laukut. Jos heillä olisi Laguna mustana, niin ostaisin varmaan heti. Persnickityllä on kivan oloisia olkahihnattomia käsilaukkuja (clutch bag) - niitä voisi ajatella käyttävänsä juuri siten, että niissä sisältö ois aina sama ja sitä sit heittelisi laukusta toiseen tarpeen mukaan.

Niin, tähän asti minulla on ollut tälläinen projektilaukku olohuoneessa. Hyvät puolet tuossa on ne, että se pysyy pystyssä ja siinä on laaja suuaukko ja se on varsin edullinen. :) Huono puoli tuossa on se, että siinä ei ole yhtäkään taskua.

Project bag

This is my knitting bag, which I have used so far. It stays upright, you can easily reach everything and it is inexpensive. On the other hand, it does not have any pockets.

It was quite a surprise for me to realize there are bags which are designed for knitters. It seems Namaste bags are quite popular and I think Laguna would be quite a nice bag even for non-knitters. At least I like bags, which are quite big, but have lots of different kind of pockets for small things. Actually I would like to have black Laguna, but it seems that color is not available. Persnickity has quite nice clutch bags. You could have all the necessary things in clutch and then change it to different bags when needed.

However, I am going to have my first knitting bag from Ham's Jam. Actually, I am going to have needle roll as well. I made a custom order and we discussed what kind of colors and fabrics I like. Dena got the fabric and started the work. My knitting bag will have the pink flowers and black outside and the other fabric with smaller print might be used inside. Let’s see. So, I am going to have Large Knitting Bag Set and Needle Roll.

KnittingBag_fabric

Picture taken by Ham's Jam (Dena). She gave me a permission to use it.

Minä olenkin jo sit tilannut itselleni tuon joulukassin korvaajan Ham's Jamilta. Otin Denaan yhteyttä sähköpostilla ja kysyin, että onko mahdollista tilata toivekassi. Kävimme keskustelua siitä, että millaisista kankaista pidän ja mistä väreistä ja lopputulokseksi tuli, että minulle tehdään kassi tuosta isokukkaisesta kankaasta ja mustasta sametista. Tuo pieniprinttinen kangas saattaa sit olla laukkuni vuori, mutta katsotaan nyt. Dena on siis jo aloittanut homman, mutta vielä jonkun aikaa menee ennenkuin upouusi kassini on täällä. Niin, minulle tulee siis Large Knitting Bag Set ja Needle Roll.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti