29.9.2008

Woven Cable

Tämä on syyskuun puolen välin tiskirätti. Suunnittelija on Jamie Monaghan ja mallin nimi on Woven Cable. Oli kohtuu mielenkiintoista vääntää palmikoita 4.5 mm puikoilla joustamattomasta puuvillalangasta siten, että 5 silmukkaa piti saada heitettyä toiselle puolelle.

Woven Cable
Lanka/Yarn: Peaches & Creme Ombres
Väri/Color: Desert Gold 145
Määrä/Amount: 38 g / 1.34 oz (64.6 m / 70.6 yards)
Puikot/Needles: 4.5 mm / US 7
Koko/Size: 18 cm x 18 cm / 7" x 7"

This is Mid-September Dishcloth. Designer is Jamie Monaghan and pattern is called Woven Cable. It was quite "interesting" to knit cables using US 7 (4.5 mm) needles and cotton which does not stretch a bit. Furthermore, each cable used 5 stitches which is quite a big amount of stitches for this kind of yarn.

2 kommenttia:

  1. Hah, mä muistan kun joskus yläasteella neuloin jossain Novitassa olleen aran-neuleen puuvillasta. Muistaakseni alkuperäinen lankasuositus olisi ollut villaa, mutta kesäkäyttöön tahdoin siitä "kevyen".

    Joo, ei tullut kevyttä, eikä sitten loppujen lopuksi edes päälle mahtuvaa, mulla kun on vielä kaiken lisäksi ylikireä käsiala... Muistan puikkojen vain natisseen kun yritin kiskoa silmukoita eteenpäin.

    VastaaPoista
  2. Niinpä. :) Samaa oiretta havaittavissa. Hirveä natina, puikot eivät luistaneet pätkääkään ja epäilen, että mun kasvotkin ja varsinkin kieli vääntyilivät samaan tahtiin kuin yritin puikkoja pyöritellä. :)

    VastaaPoista