5.3.2009

Noro Kureoyn Sock -lanka / yarn

Olen flunssassa ja käsitöiden teko on hieman tauolla, joten nyt on otollinen mielentila valittamiseen. Joten jos et halua lukea valitusta, niin kannattanee skipata tämä postaus. :D

Olen mielenkiinnolla katsellut eri blogeissa kuvia upean värisistä sukista, jotka on tehty tuosta Noron langasta ja kun eräänä päivänä poikkesin Lankaideassa, niin eipä tarvinnut toistakaan kertaa miettiä, kun nappasin sieltä pari kerää lupaavan kirkkaan turkoosinvihreällä alkavaa lankaa - varsinkin, kun päistä vilkahteli aivan ihanaa fuksiaa. Koska ostokseni tapahtui silleen ex tempore tyylillä, niin enpä ollut tarkastellut esimerkiksi Ravelryn lanka-arvosteluja ja suoraan sanottuna, enpä olisi sitä varmaankaan tajunnut tehdä, vaikka ostos ois ollut suunnitelmallinenkin.

Ostin kaksi kerää, koska ajatukseni oli, että ensin teen tavalliset nilkasta varpaaseen sukat kokoa 46/47 - kummankin omalta kerältään, koska siten on helppo kohdistaa nuo väriraidat. Tämän jälkeen tekisin itselleni varpaasta nilkkaan sukat ja vartta niin pitkälle kuin lankaa riittää.

Nyt alkaa valitus. Tämmöiset jutut eivät mielestäni ole soveliaita tämän hintatason langoille.

Ensinnäkin, langan paksuus todellakin vaihtelee. Tähän tietoon olin törmännyt blogeissakin, mutta en tajunnut, että se vaihtelee niin paljon. Välillä aivan paksua höttöä ja välillä suunnilleen paksuhkon ompelulangan tasoista. Tekemässäni sukassa on kohtia, joista tulee tunne, että se on jo valmiiksi hiutunut sellaiseksi ohueksi - saas nähdä, kestääkö ne alkuunkaan käyttöä. Toiseksi, langan joukossa on sellaisia pienen pieniä tikkuja, joita saa nyppiä pois. Ei niitä ole niin paljoa kuin esim. viron villassa, mutta nämä ovat sellaisia kovia tikkuja, eikä sellaisia "roskia". Kolmanneksi, langan värimaailma voi olla hyvinkin erikoinen, luulet ostavasi langan, jossa on voimakkaita värejä ja sit siellä joukossa onkin joku vihertävänruskea, joka on muiden värien kanssa aivan eri planeetalta. Tämä tietty on makuasia, mutta kunhan mainitsen tämänkin, kun valittamisen vauhtiin pääsin.

Ja neljänneksi, opin tässä toissa päivänä, että tämän langan yksi OMINAISUUDEKSI luokiteltava juttu on se, että siinä on solmuja. Ei siinä mitään, jos langassa on solmu - äkkiäkös sen katkaisee ja hieroo päät yhteen ja jatkaa neulomista, mutta tässäpä langassa onkin sellainen piirre, että siitä solmukohdasta saattaa puuttua pitkät pätkät jotain väriä?!!

Tässä kuva lahjaksi aikomistani keskeneräisistä sukista, joiden piti olla yhteneväiset raidoitukseltaan ja tässä vaiheessa on siis löytynyt vasta yksi solmu - olen havaitsevinani jotain eroa värityksessä. Toisesta sukasta taitaa tulla kutakuinkin vihreä, koska uusi vihreä jakso alkoi kutakuinkin heti ekan vihreän jälkeen; vain pieni liraus punaista välissä.

Petäjä & Knot in a yarn

I have a common cold and due to that I have not knitted nor crocheted anything. I think this is perfect time for moaning. If you are not in the mood for moaning it is better to skip this post. :D

I have seen many beautiful pictures about colorful socks made using Noro yarn in question. When I visited my local LYS, Lankaidea, I did not think twice before I bought 2 skeins of Noro which seemed to be very promising due to rich green & turquoise color in the beginning. When looking inside the skein I was able to see some hints of gorgeous fuchsia. Since I did not plan this beforehand I did not check Ravelry’s yarn pages whether there are any comments related to this yarn and on the other hand; when I buy yarn I never remember to check those pages beforehand.

I bought 2 skeins because I wanted to knit two pairs of socks. I thought I knit first one pair from cuff to toe size 46/47 (European); knitting each sock from skein of its’ own. Then I could knit another pair of socks for me from toe to cuff and the leg could be as long as possible; then I will not have any leftovers.

Now it is time to complain. In my opinion I should not see this kind of things in a yarn which belongs to over 15 € / 100 g price category.

First of all, the thickness of the yarn varies a lot. I knew there is some variation, but I did not realize it is so huge; some parts are really thin, like thread. I made one sock already and some part looks like those will break immediately. Secondly, there are pieces of sticks among the yarn and those are really sticks, not hay. Thirdly, though the colors are beautiful the combination is a bit weird. I know this is just my opinion, but it was quite a surprise to realize there is some kind of brownish green among all the bright colors.

Then number four… I learned yesterday knots are characteristics for Noro yarns. I can handle reasonable amount of knots; just cut it off and join the yarns and continue knitting; that is not the problem. However that IS a problem if there is lot of colors missing due to knots, which seems to be a normal version of knot in Noro based on Ravely’s yarn comments?!!!

Just check the picture above; those are the socks which I am making as a gift and I intended to knit a pair of socks with similar striping. So far I have found only one knot, but the idea of similar stripes is already ruined. The other sock will be almost green, I guess, since the green part started immediately after the first green part, only few rows of red in between.

8 kommenttia:

  1. Oi oi, kääntyikö tämä minun jännittämisekseni..
    Odotan että kävisit Shellillä noutamassa yllätyksesi.

    Jännityksessä tärisevä salainen räveltämöparisi

    VastaaPoista
  2. Täytyy katsos ensin saada postista sellainen noutolappu ja sit sen noutolapun kanssa mennään postiin ja haetaan se paketti. :) Noutolappua ei ole näkynyt eli ei ainakaan eilisessä postissa tullut. Jos se tulee tänään, niin käytännössä tiedän sen vasta joskus iltasella. Se hyvä puoli tuossa Shellissä on tavalliseen postiin verrattuna, että se on viikonloppunakin auki - joten jos lappu on tullut, niin voin huomenna paketin hakea.

    Jos lappua ei ole, niin sit se tulee vasta maanantain postissa, jolloin pääsen pakettiin käsiksi vasta tiistai-iltana, kun ajelen töistä kotiin.

    Se on katsos tämä maalaisten elämä tämmöistä vähän verkkaisempaa postin suhteen.

    VastaaPoista
  3. Hmm.. tulee mieleen.. onkohan lappu hukkunut. Taidan laittaa moden laittamaan sinulle tunnukset.
    On nimittäin makkoillut siellä Shellillä jo keskiviikkoillasta asti.

    Salainen räveltämöparisi

    VastaaPoista
  4. A-haa... No, mitä olen tuota kuviota seurannut, niin jos paketti tulee keskiviikko-iltana, niin se lappu tulee perjantain postin mukana. Eli siinä mielessä ei välttämättä syytä huoleen.

    Mä en tiedä postin toiminnasta mitään, mutta olen selittänyt tuon jutun itselleni siten, että tuo Shell on aika kiireinen paikka ja siellä huoltamon & postin puolella on iltaisin vain yksi ihminen töissä ja hänen aikansa menee bensan & kaljan myynnissä ja veikkauslapuissa ja muissa postihommissa. Jolloin todennäköisesti käy niin, että ne tulleet paketit ja laput setvitään vasta seuraavana aamupäivänä. Mikä sit tarkoittaa sitä, että ne eivät ehdi kyseisen päivän postinkantoon mukaan, vaan vasta seuraavan päivän. Monesta tilatusta paketista kun tulee se tekstari-ilmoitus, niin sen mukaan paketin tuloillan ja lapun toimituksen välissä on aina yksi kokonainen arkipäivä.

    VastaaPoista
  5. Pistin jo Ravelryssa hehkutusketjuun, mutta laitan nyt vielä tännekin tiedoksi, että pakettikortti oli tullut tämän päivän postin mukana, kuten arvelinkin.

    Ja oli myös emolta sähköpostiviestinä seurantakoodi, joten nyt on oikein tuplasti asiat hanskassa.

    Nyt sit kimpassa jännätään huomiseen. :D

    VastaaPoista
  6. Olen täällä varpaatkin ristissä...
    ja jännään.. omaanko ollenkaan sisälukutaitoa :D

    Salainen räveltämöparisi

    VastaaPoista
  7. Räveltämöparini, kantsii mennä Räveltämöön - jollet ole sielä vielä tänä lauantaina käynyt.

    VastaaPoista
  8. Juup käyty on , ja naureskeltu.. enemmän ja vähemmän. Kyllä minä oikein ymmärsin, ettet ole kirjoneuleiden vannoutunut tekijä, mutta tyynynpäällinen, se kun iski silmään.. se oli menoa. Siis en yksinkertaisesti voinut muuta.
    Itselläni ko Debbie Blissin kirjaa ei ole, mutta onneksi Räveltämö pelasti tässäkin asiassa :D.

    Tn. se ylimääräinen paperilappunen oli vahinko. Minulla välissä on useampi käsipari kuin yksi.. eli sattuu ja tapahtuu.

    Kiva nähdä että huivilangan väri sopi pirtaan. Ja muistaakseni et maininnut olevasi lukutoukka :D

    Niin.. kukahan minä sitten olen..muu kuin salainen (?) räveltäjäparisi :) Veikkauksia otetaan vastaan.

    VastaaPoista