14.3.2010

Sytomyssy kampanja Pirkanmaalla

I am going to tell about a campaign where we knit/crochet and collect chemo caps for Tampere University Hospital's Oncology Unit. If you need this information in English, just ask.

Luin tänä aamuna Aamulehden Ihmiset-liitteestä parisivuisen jutun siitä, että täällä Tampereenkin seudulla on syto-myssykampanja käynnistynyt. Kirjoittelin aiheesta jo Ravelryyn, mutta tässä kirjoittamani pätkä tännekin, josko tieto leviäisi paremmin, kun pistetään useampaa reittiä sitä tulemaan.

Tänään oli Aamulehden Ihmiset-liitteessä 2 sivun juttu Pirkanmaan sytomyssykampanjasta eli siis Tampereen seudulla. Koska nämä tiedot olivat lehdessä, niin tulkitsen, että ko. tieto on julkista ja tiedot näyttää olevan hänen blogissaankin, niin kerronpa täälläkin. Kampanjan on käynnistänyt Teija Ahoniemi ja hänen bloginsa on Langan taikaa. Sieltä löytyy / voipi kysellä lisätietoja, jos niitä tarvitsee.

Myssyjä kerätään siis Taysiin eli Tampereen yliopistollisen sairaalan syöpäosastolle ja keräysaika tällä tietoa on toukokuun loppuun (31.5.2010) asti. Aamulehden Ihmiset-liite osallistuu kampanjaan siten, että myöskin he vastaanottavat pipoja ja välittävät ne Taysiin, pipojen mukana saa mielellään lähettää tarinan eli kertoa, miksi olet pipon tehnyt ja miksi piposta tuli sen näköinen kuin tuli. Aamulehti julkaisee tarinoita ja kuvia myssyistä kevään aikana.

Jos haluat toimittaa myssysi Aamulehden kautta, niin lähetä myssysi osoitteeseen: Aamulehti, Sunnuntain Ihmiset, PL 327, 33101 TAMPERE. Liitä mukaan nimesi ja osoitteesi sekä halutessasi tarina siitä, miksi myssy syntyi.

Muista myös ne materiaalivaatimukset (bambu, puuvilla, vauvalangat - ei keinokuitua). Liitä valmiin työn mukaan lappu, johon kirjaat myssyn ympärysmitan, materiaalin ja pesulämpötilan. Muuten voit tehdä millaisen pipon haluat, yksivärisen tai kirjavan, sileän tai kuviollisen. Kun on erilaisia pipoja, niin varmasti jokainen löytää mieleisensä. Ja jos et oikein tiedä, minkä kokoisen pipon tekisit, niin tee omaan päähäsi sopiva.

Ja hei, Seijasiskon blogin kautta löytyypi aiheeseen liittyen paljon kaikkea tietoa ja sieltä näet, josko omalla seudullasi olisi myöskin kampanja meneillään!

1 kommentti:

  1. JUU julkista tietoa on. Kivaa kun saadaan asiaa liikkeelle...On aika kiireistä tämä 2 viikkoa ollut mut kyllä on ihana touhuta asian puolesta, tärkeän asian puolesta!!!!

    VastaaPoista