12.3.2010

Polvisukat / Knee Socks

Minulla oli yksi vyyhti lankaa: / I had one skein of yarn:

Ihaa

Kerinpä sen kerälle ja päätin tehdä siitä itselleni polvisukat ja koska en tiennyt, kuinka pitkälle lanka riittää, niin aloitin tekemään sukkia kärjestä. Päätin samalla, että näistä teen sellaiset, että tasan tarkkaan ovat minulle sopivat sääriosasta. Käytännössä se tarkoitti sitä, että sukka valmistui vauhdikkaasti tuohon nilkkaan asti ja sen jälkeen eteninkin sellaisella neulo, sovita ja pura -metodilla. Vaikka varsi jossain sovituksen vaiheessa vaikutti hyvältä, niin sitten, kun eteni hieman pidemmälle, nin saattoikin todeta, että ei se aikaisempikaan sittenkään ihan hyvin istunut. Mutta loppujen lopuksi sain mieleisen sukan ja muistiinpanot on huolella tehty.

I winded the skein and decided to knit a pair of knee socks for myself. Since I did not know whether I have enough yarn for real knee high socks I decided to start from the toe. I also decided I will knit socks which leg suits me perfectly. In practice it meant the beginning of sock was easy to make until I reached the ankle; after that I continued using knit, try on, frog –method. Every now and then the leg seemed to be good when I tried that on, but after knitting few more rounds I realized there were something wrong with the earlier knitted part and I had to frog all of it. But finally I got a sock which suits nicely and I have good notes about it.

Knee Socks Ihaa 03

Sukka näyttää melkosmoisen hassulta, mutta tuollainen kurvikas minun jalkani on. Ensin on kohtuu kapea nilkka ja pohje alkaa aika myöhään, mutta sitäkin vauhdikkaammin. Minä en siis voi kuvitella tekeväni polvisukkia, joissa tasavälein lisätään 2 silmukkaa esim. joka viides kerros. Jossain vaiheessa sellainen sukka on löysä, toisesta kohdasta kiristää ja ehkä sitten polven korkeudella se olisi sopiva.

Kun sain sukan valmiiksi, niin en päätellyt silmukoita, enkä katkaissut lankaa, vaan aloitin toisen sukan tekemisen toisesta päästä kerää. Tarkoitus oli, että jämälankaa ei jää yhtään ja sukista tulee yhtä pitkät ja ei, en halunnut tehdä kahta sukkaa yhtäaikaa, kun tuo vaati niin paljon sovittelua ja purkamista.

Ja mitens kävikään, toisesta sukasta tulikin melkosmoinen ylläripylläri! :D

The sock looks funny; it seems I have quite a curvy calf. The ankle is quite narrow and there is quite a long portion which I can knit without increasing, but when the calf starts it really starts. So, I can’t knit socks where you increase 2 stitches every 5th row or something like that. Those would be too big in the beginning, later on too tight and perhaps the last part near to knee would fit.

When the sock was ready I did not bind off nor cut the yarn; I just started the other sock from the other end of the yarn. I wanted to use all the yarn and have identical socks (same amount of rows etc.) and I did not want to knit two socks at the same time since this first required so much fitting and frogging.

Then, as you can see, the other sock was quite a surprise!


Knee Socks Ihaa 02

Eli näistä tuli vähän sellaiset Peppi Pitkätossu -sukat! Mä tykkään. :D

So, I got Pippi Longstocking -socks! Great. :D

Knee Socks Ihaa 05
Lanka/Yarn: Lai-la-lai Yarnz Sock
Väri/Color: Pinkki-Vihertävän harmaa / Pink - Greenish Gray
Määrä/Amount: 100 g (420.6 m / 460.0 yards)
Puikot/Needles: 2.5 mm (US 1½) ja/and 2.0 mm (US 0) joustineuleeseen / for the rib

Mun keittiövaaka väitti, että lankaa oli 106 grammaa, mutta tuossa nyt nuo viralliset tiedot.

Actually I had 106 g yarn – at least according to my kitchen scale, but I used the “official” figures.

Knee Socks Ihaa 04

4 kommenttia:

  1. Ihanat polvarit! Hepsula, heikun keikun jne peppimäisesti...

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat ja ihanaa lankaa. Mä en vaan käsitä kuinka kaikki muut pystyy neulomaan noin jumalattoman ohilla puikoilla?!

    VastaaPoista
  3. Tulipa niistä ihanat! Mulla on kanssa ihaata, en oo vielä osannut päättää mitä siitä tulee. :)

    VastaaPoista
  4. Heippa! Mie törmäsin ekaa kertaa siun blogiin, ihania neuleita siulla! Ja aivan erityisesti tykkään näistä sukista tässä :) Ihaa on ihana.

    VastaaPoista