18.12.2011

Lumihiutaleita / Snowflakes

Tänä vuonna ajattelin tehdä hieman erilaisia joulukortteja. Teen siis yleensä joka joulu kortit itse, mutta nyt en tehnytkään kortteja, vaan lumihiutaleita. Ne on tehty ihan Novitan valkoisesta Nalle-langasta ja kovitteena on sokeri-vesiseosta. Se on silleen mukavaa, että todellakin toimii, on myrkytöntä ja sen voi pestä pois ja kovettaa taas uudestaan. Aion itse käyttää osan lumihiutaleista kenties kuusenkoristeina, joten on mukava, jos muutaman vuoden kuluttua voi pestä pahimmat pölyt pois.

Ekassa kuvassa on pingottamattomia ja sokeroimattomia lumihiutaleita.

Snowflakes 01

This year I made a little bit different kind of "Christmas Cards". I usually made the cards by myself, but this time I did not make cards but snowflakes instead. I used basic Novita Nalle-yarn and stiffened those using sugar & water mixture. I like that mixture, since it really works, it is non-toxic and you can wash it away and stiffen the snowflakes again if you wish. I thought I could use some of those for christmas tree decoration and then it is nice if I can wash those - I assume those might be a little bit dusty after few years.

In the first picture you can see snowflakes which are not blocked nor stiffened.


Snowflakes 02

Käytin seuraavia ohjeita. / I used the following patterns
Sweetie the Snowflake (US terminology)
Attic24's Crochet Snowflake (UK terminology)
Snowflake by Katherine Eng (US)
Snowflake by Teresa Richardson (US)

2 kommenttia:

  1. Minä laitoin vuosia sitten (kun lähetin joulukortteja), jokaiseen korttiin kaksi tuollaista tähteä. En kyllä muista, millä kovetin ne. Kivan näköisiä tähtimalleja sinulla!

    VastaaPoista