5.8.2012

Iso Ananasliina / Large Pineapple Doily

Löysin tälläisen ohjeen Celt's Vintage Crochet -ryhmän ohjeista. Pitihän se kokeilla, ohje on englanniksi ja kirjoitettu eli ei kaavioita, mikä ei minulle ole se ihan ykkösvaihtoehto. Kieli ei haittaa, mutta jos saisi valita, niin tekisin mieluummin kaavioiden perusteella. Tuolta se näytti keskeneräisenä:

Large Pineapple Doily 01

I found instructions for this from Celt's Vintage Crochet -group. I had to try it, instructions are in English and in written format, which is not the best option for me. I do not mind English, but I prefer charts. In the picture above you can see the work in progress -picture.

Large Pineapple Doily 02

Lankana Novitan Virkkauslankaa ja koukku kokoa 1.5 mm. Ja ekassa kuvassa työ on vielä märkä ja neuloilla pingotettuna, tokassa kuvassa saa ehkä ajatusta siitä, minkä kokoinen valmis liina on.

Large Pineapple Doily 03

I used Novita's Virkkauslanka (mercerized cotton) and the hook size was 1.5 mm. In the first picture you can see wet and blocked doily and the second one hopefully gives you some idea about the size of the finished doily.

2 kommenttia:

  1. Tuosta mallista tulisi helposti hieno pitsinen lampunvarjostin! Taitaisi vain tarvita jonkinlaisen "metallilankakehikon" kaverikseen (siis tärkkäyksen lisäksi).

    Lapinita

    VastaaPoista
  2. Heippa! Etsin juurikin lampunvarjostimeen sopivaa pitsiliinan ohjetta, ja tämä olisi juuri sellainen mitä haluaisin... Ryhmää en tosin enää löydä, eli olisiko sinulla jakaa ohjetta?

    VastaaPoista