18.6.2009

Virkattu kukka / Crocheted Flower

Joku saattaa muistaakin, kun helmikuussa tein virkatun kukan eräälle lähisukulaiselleni hattuun laitettavaksi. No, hän tykkäsi siitä kukasta kovasti, mutta se tuntui saavan yllättävää suosiota myös hänen tuttavapiirissään. Hän sit kertoili minulle, kuinka yksikin sukulaisnainen oli todennut, että hänkin on yrittänyt metsästää tuollaista kukkaa. Jossain markkinoilla oli ollut myynnissäkin sellaisia, mutta ei hänen haluamaansa mustaa. Oli sit pyytänyt ko. henkilöä tekemään hänelle mustan - kuulemma tuo myyjäkin oli sit jotain sukua eli aivan ventovieraalta ei tuota ollut kysellyt ja oli siis valmis maksamaan siitä kukasta.

No, kukkaa ei ollut kuulunut, jonka jälkeen hän oli yrittänyt tehdä sitä itse. Lopputulos oli kuulemma ollut todella hauska, tämä mun lähisukulaisenikin oli sitä hänen kanssaan pähkäillyt, että mikä siinä on vialla, mutta eivät olleet yhdessäkään saaneet selvää ohjeesta, eikä kukasta tullut kuulemma kukan näköistä millään.

Minua ei siis pyydetty kukkaa tekemään, mutta kun kotiin pääsin, niin kaivoin sukkalangan jämät ja pyöräytin kukkasen ja pistin sen postiin. Yllätys ja riemastus oli kuulemma ollut suuri. Jopa niin suuri, että kun menin seuraavan kerran paikalle, niin minua odotti siellä varsin kaunis, tämän sukulaisnaisen itsetekemä tiffany-työ, jonka aiheena oli rauhankyyhky. Että silleen. Hieman änkytellen otin sen vastaan - taisin kertoa useampaankin kertaan, että kukka on tehty jämälangoista ja minulla ei sen tekemiseen montaa minuuttia kulu. No, sieltä tuli iloinen vastaus, että hän tykkää tehdä tiffany-töitä ja niitä kertyy joka nurkat täyteen, joten hän käyttää jokaisen tilaisuuden hyväkseen. Hänen mielestään homma meni ihan tasan, hän sai jotain, jota hän on havitellut jo pitkän aikaa ja minäkin toivottavasti sain jotain mieleistä. Ei käy kieltäminen. :D

Flower 2

You might remember I crocheted a flower for my relative around February to be used as a decoration for her hat. She liked that flower a lot and later on she told me some of her friends and relatives liked it as well. Actually, one of her relatives had been searching a similar kind of flower for a long time. There were some of those on sale in some kind of marketplace, but there were not black ones. The lady asked the seller to make one for her – actually the seller was not a totally stranger, but a relative as well and the lady was ready to pay for the flower.

However, she never got a one and then she tried to make one by herself. According to my relative the result was hilarious. They tried to fix it together, but unfortunately they were not able to do that, since they did not understand the instructions.

So, no one asked me to crochet a flower for her, but when I got home I took some leftover yarn and made one and sent it by mail. According to my relative it was a great surprise and the lady was really happy when she got it. Actually, she was so happy, that when I visited my relative again there was a gift for me. She had made a dove of peace using tiffany art technique. I hesitate whether I can even accept such a gift, but she told me those gifts are equal. She has been searching for a crocheted flower for a long time and she likes to do those tiffany works. She got something she likes a lot and hopefully I got something which I like. I had to agree. :D

13.6.2009

Rengasrättejä / Circle Cloths

Jaa-a, onkin näemmä hävyttömän kauan aikaa siitä, kun viimeksi olen tänne kirjoitellut. No, toisaalta, hirveästi ei ole ollut kirjoitettavaakaan, koska tämä kuitenkin on KÄSITYÖblogi ja käsityöt ovat olleet viime aikoina hieman taka-alalla. Tosin, täytyy myöntää, että on jäänyt kuvaamatta ja polkkaamatta sekin vähä, mitä on tullut tehtyä.

Jos nyt yrittäisi kuroa välimatkaa umpeen eli tässä nyt ensin pari tiskirättiä noin 3 kuukauden takaa...

Malli on Hakuchon ja kyseessä on helmikuun puolen välin Monthly Dishcloth KAL. Päätin tehdä tämän mallini mun ravelryvaihtoparille mukaan sinne pakettiin. No, ensin tein tuon kelta-vihreän ja totesin, että siitä ei tullut oikein hyvä. Mun mielestä se ei ollut jotenkin siisti. Sit tein perään toisen, tuollaisen lilansävyisen ja päätin, että se saa kelvata, koska se oli mielestäni parempi. No, toivottavasti parinikin on samaa mieltä, jos eksyy tänne blogiin tuon keltasävyisenkin näkemään.

Circle Cloth Yellow-Green

It has been a long time since my last update. On the other hand, this is a handicraft related blog and I have not used too much time with knitting, crocheting etc. lately. However, I have to admit I have done something, but I have not taken pictures nor written anything about those few things I have made.

So, now it is time to catch up; I start with two dishcloths which I made something like 3 months ago…

Designer is Hakucho and these are Mid-February Cloths in Monthly Dishcloth KAL. I wanted to knit one for my Finnish Ravelry Swap partner. The yellow-green was the first one, but I was not satisfied with the result. It was not neat enough. Then I made the purple one; I think it is better and gave that one to her. In case my partner sees these pictures I really hope she also thinks the purple one is better. :D

Circle Cloth Purple

Nunt, mun mielestä nuo magneettijutskat toimii oikein hyvin. Eli olen ollut vannoutunut post'it lappujen käyttäjä, mutta nyt en ole kaipaillut niitä lainkaan. Eka alkuun tuo magneettinauhan siirto kerrosta ylemmäksi ei aina mennyt ihan sujuvasti, mutta äkkiä senkin oppi. Tosin väittäisin, että tuo magneettijuttu vaatii sen, että sen ohjepaperin alla on joku ohut kartonki/pahvi tms. tukevoittamassa eli pelkän A4:n kanssa vois olla liian lötkö paketti, joka ois vähän hankala käsitellä. Mukavinta tuossa hommassa on ehkä se, että voin heittää sen ohjeen sellaisenaan kassiin ja kun otan sen kassista, niin tuo rivimerkki on edelleen just siinä, missä pitäisikin. Tosin vähän kritisoisin tuota 3 nauhan pakettia. Mulla on yleensä A4 vaa'assa ja siihen käy se pisin nauha - noille kahdelle lyhyemmälle ei todennäköisesti ole pahemmin käyttöä.